Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Upplevelser

Så har semestern äntligen börjat och det är tid att koppla av och njuta av allt som Turkiet har att erbjuda. Du kommer helt säkert att få uppleva många härliga och oförglömliga semesterdagar med både sol och bad, kultur och nöjen. För här finns det garanterat något för alla. Vill man bara njuta av solen och det tempererade, klara vattnet har du flera stränder att välja mellan. Den som är historiskt och kulturellt intresserad kan verkligen också få sitt lystmäte, då det finns mycket att se här. Gillar du dessutom god mat, har du kommit helt rätt. Turkiet anses nämligen ha ett av världens bästa kök, och det är ett måste att prova de turkiska smårätterna "meze" som serveras på de flesta restauranger. 

Med risk för att verka partiska frestas vi att kalla detta land för världens mittpunkt. Här möts öst och väst, och många högkulturer har haft sitt högsäte i det vi kallar Mindre Asien, Anatolien eller som idag, Turkiet. De antika lämningarna är rikare än någon annanstans, med spår av många folkslag, såsom hettiter, greker, romare, bysantiner, seldjuker och osmaner.

Dagens Turkiet är till ytan lika stort som Sverige och Norge tillsammans, och här bor drygt 80 miljoner människor. Till största delen består landet av Anatoliska högplatån som har en medelhöjd över havet på 1.000 meter. Platån gränsar till fyra hav: Medelhavet, Egeiska havet, Marmarasjön och Svarta havet. Vid de västra och södra kusterna ligger bördiga slätter. Längre österut blir landskapet högre och kargare, befolkningen lever enligt gamla traditioner och islam har stor betydelse. Det är stora kulturella skillnader mellan olika delar av landet, där de västra delarna och de stora städerna är modernare och mer västerländska.

För oss besökare väntar mängder av annorlunda upplevelser och äventyr för alla intressen och smakriktningar. För här finns fantastiska stränder, unika naturscenerier som i Pamukkale och Kappadokkien, välbevarade antika städer som Hattusas och Efesos, orientalisk mystik i byar och basarer, och moderna storstäder som Istanbul, Ankara, Izmir och Antalya. Dessutom är det turkiska köket ett av världens allra bästa med god och varierad mat. 

Shoppingmöjligheterna är i stort sett outtömliga med allt från äkta mattor och välbearbetat guld till licenstillverkade märkeskläder och parfymer, allt till fantastiska priser. Och över allt detta lyser solen! Bättre kan det knappast bli.

Vi Vingvärdar är här för din skull, och gör vårt bästa för att din semester ska bli så minnesrik och trevlig som möjligt. Vi har många råd och tips som vi gärna delar med oss av. Besök oss på våra träfftider eller kontakta oss på servicetelefonen.